Nieuwe oeververbinding Feijenoord – Kralingen / De Esch

oeververbindingOp 16 juli 2019 hebben de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) besloten om nader onderzoek te doen naar (o.a.) een nieuwe oeververbinding in Rotterdam, tussen de wijken Feijenoord en Kralingen / De Esch.

Dat betekent dat er vanuit politiek en bestuur wordt ingezet op deze oeververbinding.

Net als op onze Feyenoord City Site willen wij op deze site aandacht besteden aan de juridische ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe oeververbinding. Dat doen wij vanuit onze interesse in grote projecten, maar ook om burgers, bedrijven en andere belanghebbenden van dienst te zijn bij deze ontwikkeling.

(Laatste update van deze pagina: 17-7-2020)

Advies

Wij adviseren bewoners, betrokkenen en bedrijven in de omgeving van de oeververbinding over de voortgaande ontwikkelingen. Indien u vragen hebt over de ontwikkelingen, over de procedures of over uw rechten, dan kunt u deze stellen via onderstaande knop:

Contact

Documenten en informatie

In het navolgende treft u in toenemende mate informatie aan over de ontwikkelingen inzake de nieuwe oeververbinding Feijenoord – Kralingen / De Esch (Onder 2). We zullen u hierbij ook inlichten over de procedures en over de geldende wetgeving (Onder 1).

1. Algemene informatie MIRT, mer, wetgeving en beleid

 

2. Informatie over de oeververbinding

 

Omdat de procedures voor de oeververbinding medio juli 2019 een belangrijke stap voorwaarts hebben gemaakt, zullen we deze website voortdurend en in toenemende mate aanvullen met informatie. Dat betreft zowel informatie met betrekking tot regelgeving als informatie met betrekking tot de voortgang en mogelijkheden tot inspraak en beroepsmogelijkheden.